McDonald’s praznična reklama o zaposleniku Nikoli iz Sarajeva će vas rasplakati (VIDEO)

McDonalds pokazuje šta ovo znači u emotivnom klipu koji donosi posebno iznenađenje – jer ovdje je poznata bosanska dnevna soba zaposlenika dovedena u restoran McDonald’s u Minhenu.

Božić je ove godine drugačiji za sve. McDonalds je želio iznenaditi svoje zaposlenike jednistvenom kampanjom. McDonalds je želio ublažiti tugu svojim radnicima zbog toga što ne mogu putovati svojoj porodici, zbog mjera i pandemije korona virusom.

Trenutna situacija sa koronom i ponovna blokada tokom božićnih praznika također su posebno pogodili radnu snagu u McDonalds-u u Njemačkoj. Kompanija zapošljava ljude iz 119 različitih nacija, od kojih mnogi imaju porodice u inostranstvu koje ne mogu posjetiti za Božić.

McDonalds pokazuje šta ovo znači u emotivnom klipu koji donosi posebno iznenađenje – jer ovdje je poznata bosanska dnevna soba zaposlenika dovedena u restoran McDonald’s u Minhenu.

Nikola, zaposlenik iz BIH koji već nekoliko godina radi u restoranu u Minhenu, ni ove godine neće moći putovati kod svoje porodice. Voli Božić, a voli i da uđe u ulogu Djeda Mraza, posebno kako bi u to doba godine donio radost malim gostima – prije nego što ode kod svoje porodice u Sarajevo da proslavi Božić sa svojim najmilijima. Na njegovu nesreću, kao i za mnoge druge kolege, ove godine to nije moguće.

U ime svih koji ne mogu proslaviti Božić sa svojim porodicama, McDonalds Njemačka priča o Nikoli emotivnu priču – i iznenađuje ga jedinstvenom kampanjom: Jer ako Nikola ne može kući, onda mu McDonalds donosi njegov dom. U kamionu, replika dnevne sobe kuće njegovih roditelja dolazi tik ispred restorana.

Tako da porodica – iako na daljinu – može i dalje zajedno slaviti u poznatom okruženju i uz božićnu večeru prema receptu njihovih roditelja i sa velikim emocijama.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79