Mcdonald's se sutra zvanično zatvara u Titovoj ulici

Nakon špekulacija da će se Mcdonald's zatvoriti u Titovoj ulici u Sarajevu, te vijesti su jutros potvrđene radnicima ovog svjetskog brenda.

Kako je za Crnu-hroniku rekao zaposlenik, svi radnici iz poslovnice u Titovoj su dobili otkaze, a među radnicima se spominje i da se franšiza McDonald'sa povlači iz BiH.

Kako smo već pisali, McDonald's nije plaćao kiriju za prostor u Titovoj ulici, a sve je potvrdio i Kantonalni sud u Sarajevu.

Zatvara se McDonald's u Titovoj ulici u Sarajevu

Naime, kompanija Gliese 581g d.o.o., čiji je vlasnik Haris Ihtijarević, ima licencu da zastupna najveći svjetski restoran brze hrane. Oni su sklopili ugovor s Raiffeisen bankom o zakupu poslovnog prostora u centru Sarajeva. Međutim, iz nekog razloga McDonald's odnosno Ihtijarevićeva kompanija nije plaćala kiriju.

Raiffeisen banka cijelu slučaj stavila je pred sud i dobila spor.

Kako nam govore zaposlenici, oni su danas poslali zajednički e-mail u kojem zahtijevaju od vlasnika franšize da im isplati otpremnine koje ih zakonski sljeduju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79