“McDonald's” u Banjaluci i dalje na čekanju: Zaustavila ga koronavirus

Iako je početkom ove godine najavljeno da popularni lanac brze hrane “McDonald's” ima namjeru da ponovo otvori restoran u Banjaluci, to se još nije desilo i planovi su na čekanju, a kako su nam potvrdili, razlog je situacija s virusom korona.

Adi Hadžiarapović, direktor marketinga “McDonald'sa” u BiH, za “Nezavisne novine” je rekao da su razlozi i dalje isti, odnosno da nema promjena upravo zbog pandemije.

On je ranije za “Nezavisne novine” kazao da bi drive-restoran, čije otvaranje je planirano u Banjaluci, zaposlio između 30 i 40 osoba.

“McDonald's” je već bio otvoren u Banjaluci, ali je u međuvremenu zatvoren. Restoran u Ulici Veselina Masleše (Gospodska ulica) u centru Banjaluke otvoren je u oktobru 2012. godine, a investitor “Dreamfoods restorani” u taj objekat uložio je više od 2,5 miliona KM. Samo tri godine kasnije je zatvoren, a 34 radnika ostala su bez posla. Kao razlog prestanka rada navedeni su problemi poslovne prirode.

Iz “Dreamfoods restorana”, koji je bio korisnik “McDonald's” franšize za Republiku Srpsku, tada su kazali kako će razmatrati opcije za razvoj brenda i razmisliti o traženju drugih lokacija za restoran.

Međutim, do toga nije došlo, jer je zatvaranjem restorana došlo i do njihovog gašenja, a nad ovom firmom u junu 2016. godine zaključen je postupak likvidacije.

Podsjetimo, prvi “McDonald's” restoran u BiH otvoren je u julu 2011. godine u Sarajevu.

“McDonald's” je američka kompanija prehrambene industrije i svjetski lanac brze hrane, koja broji više od 34.000 restorana u 122 zemlje, u kojima se dnevno usluži preko 69 miliona gostiju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79