Medicinare u Banjoj Luci “stimulišu” sa 72 feninga po danu

Medicinske sestre i tehničari u Domu zdravlja Banja Luka ostali su šokirani nakon uvida u bankovne račune i saznanja da im je za dan rada u ARI ambulantama (ambulanta za akutne respiratorne infekcije) plaćeno 72 feninga.

Ni predstavnicima Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Doma zdravlja Banja Luka nije jasno o kakvom se obračunu radilo i šta se ovakvim isplatama željelo postići, osim ponižavanja medicinskih radnika u Banjoj Luci.

Iz Doma zdravlja odgovaraju da svoje zaposlene nagrađuju skraćenim radnim vremenom i sredstvima kojima raspolaže ustanova te su podsjetili da su u dva navrata prošle godine medicinskim radnicima isplaćene uvećane plate od po 10 posto te jednokratna novčana pomoć od 1.000 maraka, piše EuroBlic.

Iako su već godinama degradirani i poniženi u svom radu, jer imaju najmanje koeficijente od svih kolega u Republici Srpskoj, izgleda da je posljednji obračun kap koja je prelila čašu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79