Medicinari iz BiH poručili ugostiteljima: Umjesto protesta, dođite i pomozite nama

Mi, zdravstveni radnici COVID odjeljenja UKC RS razočarani smo najavom protesta, planiranih za sutra u 12 časova, povodom najnovijih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ovo se navodi u saopštenju radnika ovog odjeljenja, koji smatraju da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu.

Zdravstveni sistem je na ivici pucanja i ako svi zajedno ne budemo poštovali mjere, nećemo imati više mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata. U proteklom periodu ste imali dovoljno vremena da uredite svoju djelatnost u okviru epidemioloških mjera, te ne bi bilo potrebe za restriktivnijim mjerama”, navode medicinari, pa poručuju:

Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere (žurke u kafićima, gosti bez maski, nedržanje distance i sl.), ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote.

Pozivamo vas da se umjesto planiranog okupljanja sutra u 12 časova pridružite nama i pomognete u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od COVID 19.”

Radnici COVID odjeljenja u UKC RS naglašavaju da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mjere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banja Luci.

Dođite na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike za dezinfekciji prostora i druge volontere. Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru. Vidimo se”, navodi se u saopštenju, piše Srpskainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79