Medicinari pozdravili Dodikovu podršku

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske pozdravlja izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da radnici u zdravstvu rade veoma odgovorno svoj posao, te da je u planu još jedna jednokratna pomoć zaposlenima u zdravstvenom sektoru, saopšteno je iz ovog sindikata.

Dodik je juče izjavio da su zdravstveni radnici danima bez odmora, te da su izloženi riziku zaraze, da rade stresan posao, ali ne odustaju da pomognu bolesnim ljudima.

“Naš sindikat je ranije uputio zahtjev nadležnom ministarstvu, a što je i zaključak Republičkog odbora Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS, da se pored zahtjeva povećanja plata zaposlenima u zdravstvu mora dodatno podržati predan, savjestan, profesionalan i požrtvovan rad”, navedeno je u saopštenju.

Navode da očekuju od Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva da u ovom izazovnom vremenu djeluju u dva pravca.

“Treba da se ispoštuje prijedlog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o dodjeli jednokratne novčane pomoći radnicima u zdravstvenom sektoru.

Takođe treba da se otpočne s pregovorima oko realizacije dostavljenih zahtjeva Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske , a tiču se poboljšanja ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih u zdravstvenom sektoru”, preciziraju iz sindikata.

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske okuplja najveći broj radnika u zdravstvenom sektoru od spremačica, pomoćnog osoblja, medicinskih sestara, doktora, specijalista i subspecijalista, a djeluje u sastavu Saveza sindikata Republike Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79