Medicinska sestra koja je zamijenila bebe dobila kaznu

Vijeće podgoričkog Osnovnog suda proglasilo je danas krivom medicinsku sestru Kliničkog centra Crne Gore Žanu Radović i osudio je na uslovnu kaznu od tri mjeseca, sa periodom provjeravanja od godinu dana, tokom kojeg ne smije učiniti novo krivično djelo, zbog zamjene beba prilikom otpusta u porodilištu u maju 2018. godine.

Tužiteljka Zorica Milanović tražila je da medicinsku sestru Radović, sud proglasi krivom i kazni novčanom kaznom, jer je propustom povrijedila roditeljska prava i odvojila dijete od majke. Jedna od majki je podnijela prijavu, dok majka koja je greškom bebu odnijela kući nije htjela krivično da goni Radović.

Branilac medicinske sestre, advokat Nebojša Asanović tražio je od suda da je oslobodi odgovornosti, a da ukoliko pak nađe da je odgovorna – izrekne joj neku blažu kaznu, a ne kaznu zatvora.

Tužilaštvo je najavilo da će se žaliti na ovu persudu, a porodica Jovanović čije je dijete greškom zamijenjeno tužiće Klinički centar Crne Gore.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79