Medicinski fakultet i Čavaljuga ponovo kažnjeni, Gavrankapetanovića vratiti na posao

Općinski sud u Sarajevu donio je novo rješenje kojim se Medicinski fakultet i odgovorna osoba, a to je Semra Čavaljuga novčano kažnjavaju sa 4.000 odnosno sa 2.000 KM zbog neprovođenja mjere osiguranja u slučaju profesora doktora Ismeta Gavrankapetanovića.

Mjera osiguranja im je nalagala da profesora Ismeta Gavrankapetanovića u potpunosti vrati na posao, na nastavu i vježbe kao nastavnika u zvanju redovnog profesora za naučnu oblast hirurgija-predmet ortopedija.

Podsjećamo, Općinski sud u Sarajevu 13. juna 2019. godine je izrekao je novčanu kaznu Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu u iznosu od 1.000 maraka, a dekanesi Semri Čavaljugi, kao odgovornom licu ovog fakulteta, kaznu od 500 KM jer nisu u cijelosti proveli mjeru osiguranja kojom je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović trebao biti vraćen na ovaj fakultet.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79