Medicinski fakultet UNSA o diplomi Sebije Izetbegović: Posjedujemo svu autentičnu dokumentaciju

Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu odgovorio je na upit Novinske agencije Patria koji se odnosi na provjeru autentičnosti diploma i akademskog napretka prof.dr. Sebije Izetbegović nakon posljednjih informacija da njena specijalizacija ili magisterij (postdiplomski) nisu validni.

U svom odgovoru koji potpisuje v.d. dekana prof.dr. Mirsad Dorić navodi sljedeće:

„Obavještavamo Vas da Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu posjeduju svu autentičnu dokumentaciju akademskog osoblja uposlenog na Fakultetu, uključujući i prof.dr. Sebiju Izetbegović (diploma o završenom Medicinskom fakultetu u Sarajevu, Matične knjige sa evidencijom odbranjenih magistarskih radova i doktorskih disertacija, kao i sve odluke o izborima u akademska zvanja).”

S obzirom da se Patriji obratilo nekoliko studenata Medicinskog fakulteta koji bi željeli dobiti odgovor da li im predaje profesorica koja ima uredno i zakonito akademsko zvanje, s Medicinskog fakulteta su kako kažu „u najmanju ruku iznenađeni Vašim konstatacijama i navodnim upitima studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu“.

„Obzirom da su predstavnici studenata svih akademskih godina članovi Nastavno-naučnog vijeća sa pravom glasa i imaju uvid u sva imenovanja i napredovanja njihovih nastavnika“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79