Mediji iz Hrvatske otkrivaju: Evo zašto je Edin Džeko zatvorio restoran nakon samo tri mjeseca rada…

Mediji iz Hrvatske otkrivaju: Evo zašto je Edin Džeko zatvorio restoran nakon samo tri mjeseca rada…


Premda su iz restorana najavljivali kako će vrata gostima otvoriti 15. januara i raditi i tokom zime, ipak do toga neće doći.

 

Nakon samo tri mjeseca rada restoran Edina Džeke ‘Ezza’ u Dubrovniku zatvoren  je. Kako su naveli na službenoj Instagram stranici restorana, vrata za goste ponovo će otvoriti sljedeće godine.

“Dragi gosti. Naš restoran će ponovo biti otvoren u proljeće 2022. godine. Iako smo imali veliku želju da budemo s vama tijekom zimskih praznika, to bi u ovim teškim vremenima bio veliki izazov. Radujemo se ponovnom susretu”, poručili su iz restorana.

Džeko je Ezzu otvorio s partnerom i prijateljem Arminom Hadžićem, chefom i ugostiteljem koji je prije nekoliko godina proširio svoj sarajevski biznis i ispod loze na Pločama otvorio street wok bar Snogu. Ezza je otvoren na mjestu gdje je nekad poslovao japanski restoran Takenoko.

Premda su iz restorana najavljivali kako će vrata gostima otvoriti 15. januara i raditi i tokom zime, ipak do toga neće doći. Ezza odiše pravim luksuzom, a cijene hrane i pića su za one sa nešto dubljim džepom, a apsolutni rekord po cijeni drži vino Château Petrus, Pomerol, Bordeaux 1995/2001 čija boca košta više od 11.000 eura.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija