Je li smijenjen urednik ATV-a i ko je novi vlasnik ove televizije? (ISPRAVLJENO)

Nenad Trbić nije smijenjen s funkcije glavnog urednika Informativnog programa ATV-a, kako su objavili pojedini portali, a što je “Crna-Hronika” prenijela.

Ovu informaciju demantirali su iz Alternativne televizije.

Cijelu analizu radile su kolege sa Raskrinkavanja.

Portal BN TV je objavio, pozivajući se na dobro obaviješten izvore, da je do njegove smjene došlo nakon gostovanja u programu Alternativne televizije gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koji je, između ostalog, iznio podatak da 60-ak banjalučkih firmi je u vlasništvu tri porodice koje su rodbinski i kumovski povezane, a čiji kapital, kako je kazao, se dovodi pod sumnju.

Vijest da je jedna od njih je i porodica člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, u čijem vlasništvu je, kako je ustvrdio Stanivuković, i ATV, također nije tačna.

Kako je prenio portal Banjaluka-24.com, vlasništvo nad ATV odnedavno je zvanično preuzela firma Sirius d.o.o. čiji vlasnik je Dodikov sin Igor. Ova informacija nije tačna jer se, prema podacima iz Jedinstvenog informacionog sistema RS-a, u vlasničkoj strukturi kompanije Alternativna televizija d.o.o. Banja Luka ne spominje “Sirius”.

Portal Banjaluka-24.com naveo je da firma “Sirius” vlasništvo nad ATV-om preuzela od Slobodana Stankovića, vlasnika Integrala i Dodikovog kuma, koji je često, u privatnim razgovorima, govorio da je on samo na papiru vlasnik ATV-a.

Tačno je, međutim, da se promjena vlasništva u ovoj kompaniji jeste desila, ali firma koja je postala novi vlasnik nije Sirius, nego Prointer.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79