Mediji šute: U Austriji klanjana dženaza čovjeku koji je ubijen u napadu u Beču

Početkom novembra sa nevjericom smo gledali u snimke iz Beča, gdje je u napadu u centru grada korišteno teško naoružanje, povrijeđeno i ubijeno nekoliko osoba.

Prof. Abdullah Mujić je na svojoj Facebook stranici objavio kako je 09.11.2020 klanjana dženaza Nedžibu V. kojeg je terorista 02.11.2020 ubio u Beču.

U poruci je poručio kako ,,mediji to nisu prenijeli jer im ne odgovara”.

Odlučili smo provjeriti informacije i kontaktirati profesora.

U razgovoru za Crnu Hroniku potvrdio nam je da je ubijeni Nedžib bio član Islamske zajednice u Austriji, te da zbog epidemiološke situacije država ne dozvoljava okupljanja po vjerskim objektima.

Profesor Mujić dodaje kako nije postojala informacija u medijima da je žrtva napada ukopana, te da se sa tim šalje poruka svim stanovnicima u Austriji kako nije svačiji život jednako vrijedan.

Mujić je rekao kako je Nedžib doseljenik iz Makedonije, te nije poznavao napadača.

Na Facebook stranici Islamske zajednice u Austriji stoji objava koju smo preveli na bosanski jezik.

,,Danas se na islamskom groblju u Beču klanjala dženaza za Nedžipa V, jednu od četiri žrtve terorističkog napada. Predsjednik Vural (opaska Umit Vural, predsjednik Islamske zajednice u Austriji) je lično prisustvovao odavanju počasti preminulom.

21-godišnjeg mladića je prošlog ponedjeljka iznenadio atentator ispred paba. Naše saučešće i iskreno saučešće upućujemo njegovim najmilijima tokom ovih teških sati.

Allah mu se smilovao i dao mu najviši nivo u raju. Neka podari voljenima snagu i strpljenje i ublaži njihov bol. Amin.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79