Medimpex nije u roku dostavio neophodnu dokumentaciju za nabavku vakcina

Kompanija Medimpex d.o.o. Sarajevo sa kojom je, sukladno zaključku Vlade Federacije BiH, Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH potpisao ugovor 18.03.2021. godine, obavijestila je Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH u utorak, 23.03., da još uvijek nisu dobili neophodnu dokumentaciju iz Rusije, a vezano za nabavu vakcina protiv COVID-19 (SPUTNIK V) za stanovništvo Federacije BiH, saopćeno je iz Zavoda.

Kako se ističe, s obzirom na to da nedostavljanjem neophodne dokumentacije (bankovno jamstvo za urednu provedbu ugovora, čiji je rok za dostavu bio 23.03.2021. godine u ponoć) nisu ispunjeni uvjeti iz člana 9. Ugovora o nabavi vakcina protiv COVID-19 za potrebe imunizacije stanovništva Federacije BiH u 2021. godini, Zavod za javno zdravstvo Federacije je o tome izvijestio Vladu Federacije BiH, te čeka daljnje upute.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79