Medina spasila sugrađaninu život: Gradonačelnica Karić joj uručila priznanje za hrabrost

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić uručila je danas posebno priznanje hrabroj Medini Plaćo, koja je ranije ove sedmice spasila život sugrađaninu prilikom kupovine u tržnom centru.

“Danas je moja gošća u Vijećnici bila hrabra Sarajka, doktorica Medina Plaćo, koja je nesebičnom i brzom reakcijom, našem sugrađaninu nakon infarkta pružila pomoći, reanimaciju i nakon desetak minuta uspostavila puls. Doktorica Medina trenutno je na birou”, rekla je Karić nakon susreta.

Sarajka spasila život sugrađaninu prilikom kupovine u tržnom centru Alta

Zatim je dodala kako želi iskoristiti priliku da pozove sve nadležne da u skladu sa mogućnostima pruže priliku Plaćo da radi u svojoj struci.

“Ova mlada djevojka je svojim činom dokazala da je itekako spremna primijeniti stečeno znanje. Uvjerena sam da će naša mladost poput Medine, imati priliku da svoju karijeru grade u svom gradu i u svojoj zemlji”, zaključno je navela Karić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79