Međimurje: Jedno vozilo izgorjelo, stradala porodica s dvoje djece

Na relaciji Žiškovec – Štrukovec u Međimurju u Hrvatskoj danas prijepodne dogodila se stravična saobraćajna nesreća. Kako pišu Međimurske novine, prema prvim informacijama s terena, direktno su se sudarila dva automobila.

Jedno vozilo u potpunosti je izgorjelo, a vatra je zahvatila i drugi auto.

Saznaje se kako je stradala porodica s dvoje djece. Jedan od automobila ima poljske registarske oznake, pa se pretpostavlja da su u pitanju turisti.

Na teren su odmah izišli vatrogasci iz Čakovca i Žiškovca koji su uspješno ugasili požar, a Međimurske novine pišu i da su svi učesnici saobraćajne nesreće povrijeđeni.

Kako je rekao Radovan Gačal, portparol PU Međimurske, 13-godišnji dječak u vozilu dubrovačkih oznaka ima teške i po život opasne povrede i prevezen je u čakovečku bolnicu, a bio je u vozilu kojim je upravljao njegov otac.

U vozilu u kojem je bila poljska porodica bili su 46-godišnji vozač, njegova 39-godišnja supruga, te njihovo dvoje djece, 14-godišnji sin i 16-godišnja kćerka.

Ukupno je troje ljudi prevezeno u Županijsku bolnicu Čakovec.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79