Među uhapšenima i bivši načelnik: Prodajom tuđih stanova zaradili 250.000 maraka

U policijskoj akciji „Parma“ razbijena je kriminalna grupa koje je oštetila nasljednike bivše firme „Parma trend“ za više stotina hiljada maraka, saznaje Srpskainfo.
Prema našim saznanjima, uhapšen je poznati lopov i prevarant Goran Roso, njegova supruga Martina, bivši načelnik opštine Jezero Dušan Šajin i njegov kum Milorad Vođević.

Uhapšeni se dovode u vezi da su prevarili nasljednike Milutina Žujića, koji je bio vlasnik lanca benzinskih pumpi “Parma trend”, a koji se u u međuvremenu ubio.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da su hapšenjem osumnjičenih rasvijetlili 13 krivičnih djela.

Uhapšeni se sumnjiče za falsifikovanje isprave, ovjere neistinitog sadržaja, prevare i druga krivična djela.

Bijeg od Rose

Cijeli slučaj policiji su prijavili kćerka i sin pokojnog Žujića, koji su zbog straha od Rose pobjegli iz BiH i borave u inostranstvu.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da su osumnjičeni, na osnovu falsifikovane dokumentacije, između sebe dva puta prodali stan pomenute porodice.

– Oni su falsifikovali potpis nasljednice i zatim prodali taj stan. Riječ je o stanu od 118 kvadrata, koji se nalazio u Bulevaru Desanke Maksimović u Banjaluci. Samo na osnovu ovog krivčnog djela procjenjuje se da su ostavrili protivpravnu imovinsku korist od oko 250.000 maraka – pojasnio je izvor uključen u istragu.

Kaucija

Prema njegovim riječima, kao kauciju za kupovinu stana oni su dobili 3 skupocjena automobila.

– Tokom proveđenja akcije „Parma“ policija je oduzela dva skupocjena „mercedesa“, čija je vrijednost procijenjena na oko 85.000 maraka, dok se za trećim vozilom još uvijek traga – kaže izvor Srpskainfo.


Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni Roso je predat u nadležnost Banjalučkog tužilaštva, a ostali su pušteni da se brane sa slobode.

Izvor uključen u ovo istragu pojasnio je da je tužilaštvu trebala biti predata i njegova supruga, ali da je tužilac odustao od toga, jer je u šestom mjesecu trudnoće.

Pretresi

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je da su u akciji „Parma“ pretresene dvije lokacije na području Banjaluke, a koje koriste osumnjičen.

– Tom prilikom oduzet je veći broj mobilnih telefona, laptopova, tableta i drugih elektronskih uređaja, sim kartice, uređaji za prisluškivanje, snimanje, policijski treptač, plinski pištolj i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima – pojasnila je Mučibabićeva.

Goran Roso, ranije Pećaranin, ima bogat dosije. Bio je osuđivan zbog falsifikovanja, a dovodio se u vezu s automafijom i krađama vozila.

Šajin i njegov kum su takođe bili na meti istražnih organa. Protiv Šajina je potvrđena optužnica koja ga tereti da je kumu “prebacio” više od 30.000 KM za radove uređenja obale jezera Đol. Za taj posao zaključili su šest ugovora, iako se radilo o samo jednoj parceli.

Službene legitimacije

Prilikom pretresa stana koje koristi bračni par Roso policija je našla i službenu legitimaciju SIPA na njihova imena.

– Sumnja se da su se oni pojedinim osobama lažno predstavljali kao policijski službenici SIPA. Osim toga, nađene su i falsifikovane propusnice za zgradu Vlade Republike Srpske. Policija istražuje da li su i za šta korištene ove propusnice – otkriva izvor Srpskainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79