Međunarodna potjernica zbog pokušaja ubistva i otmice

Općinski sud u Livnu izdao je naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice, hapšenje i ekstradiciju za 53-godišnjeg Stanka Markovića iz Tomislavgrada zbog pokušaja ubistva, kao i otmice u pokušaju.

Glasnogovornica Općinskog suda u Livnu Marija Vila-Robović za Fenu je kazala kako je navedeno djelo počinjeno prije 17 godina na teritoriji Republike Hrvatske gdje je Marković nakon dugotrajnog sudskog postupka osuđen na zatvorsku kaznu od 4 godine.

– Tokom sudskog postupka Marković je naveo da ima dvojno državljanstvo i prijavljeno prebivalište u Tomislavgradu, te je nakon pravomoćne presude, preko svojih branitelja, zatražio izdržavanje kazne zatvora na teritoriju BiH – pojasnila je Vila-Robović.

Taj je zahtjev Općinski sud u Livnu prihvatio, ali se Marković nije odazvao pozivu na provođenje utvrđenih zakonskih mjera te je pokrenuta međunarodna potjernica za njim nakon što je utvrđeno da se ne nalazi na teritoriji BiH nego u susjednoj Republici Hrvatskoj.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79