“Međunarodna zajednica koja želi centralizaciju BiH ne želi da čuje pozive iz Republike Srpske da zaštiti Dejtonski mirovni sporazum…”

“Ova sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija neće biti ništa drugačija od prethodnih sjednica, ne očekujem novi pristup u vezi BiH”, rekao je šef Predstavništva Republike Srpske u Washingtonu Obrad Kesić, gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a.

Kesić smatra da će glavna tema sjednice u New Yorku biti sukob u Ukrajini.

“Međunarodna zajednica koja želi centralizaciju BiH ne želi da čuje pozive iz Republike Srpske da zaštiti Dejtonski mirovni sporazum”, istakao je Kesić te dodao:

“Bošnjačka strana u BiH sada vidi priliku u ukupnim geopolitičkim odnosima, da ostvari ciljeve koje nije ostvarila tokom rata na ovim prostorima”.

Govoreći o obraćanju visokog predstavnika Christiana Schmidta, pretpostavlja da bi njegovo obraćanje izazvalo, kako kaže, revolt kod predstavnika Rusije i Kine.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79