Međunarodni aerodrom Tuzla otvara u TK prvi ”Drive-Thru” PCR test centar

U cilju lakše organizacije putovanja, Međunarodni aerodromom Tuzla od petka 09.04.2021. godine pored antigenskog testiranja će svojim putnicima, kao i svim ostalim zainteresovanim građanima omogućiti PCR testiranje na COVID-19.

Zahvaljujući obradi uzorka na licu mjesta u mobilnoj laboratoriji koja je locirana na parkingu aerodroma Tuzla, putnici će imati mogućnost da u roku od dva do tri sata od uzimanja brisa preuzmu svoj PCR nalaz na COVID–19. Na ovaj način je uz primjenu „Drive – Thru” koncepta omogućeno PCR testiranje po cijenu od 115 KM.

Laboratorija PZU „Plava poliklinika“ koja će raditi u sklopu Međunarodnog aerodroma Tuzla, za obavljanje PCR testiranja bit će otvorena svakog dana od 6:00 h – do zadnjeg odlaznog leta tog dana u skladu sa redom letenja.

Mole se putnici koji putuju isti dan da usklade termin testiranja sa vremenom potrebnim za uobičajene aerodromske procedure registracije putnika i prtljaga.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: 062/099-404 ili na info broj aerodroma Tuzla: 035/302-400.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79