Međustranački sukob SNSD-a u Srebrenici

Redovna sjednica Skupštine opštine Srebrenica jutros je pokazala da unutarstranačka netrpeljivost već nekoliko mjeseci tinja u Općinskom odboru SNSD-a u Srebrenici (OO SNSD).

Predsjednik Općinskog odbora SNSD-a u Srebrenici Radomir Pavlović je na početku izlaganja naveo brojne nerealizovane najave i projekte opštinskog načelnika Srebrenice Mladena Grujičića, nakon čega je situacija kulminirala.

“Načelnik je obećao preko hiljadu radnih mjesta, ništa od tog nije sprovedeno. Nabrojao sam ih i više nego dovoljno. Kako da napredujemo kada je usvojen socijalni budžet, a ne razvojni”, naveo je Pavlović.

Dodao je kako načelnik nije sam u ovim procesima.

“Određeni odbornici iz ove stranke su se ‘odmetnuli’ i rade mimo stavova stranke, podržavajući načelnika čiji su dio promašenih ili obećanih projekata, a zbog čega iz Srebrenice masovno odlaze ljudi, posebno mladi”, zaključio je Pavlović.

Da stvar bude jasnija, jučer je održana sjednica OO SNSD-a na kojoj su izbačeni i smijenjeni članovi Miloš Milovanović, Bojan Josipović i Dragiša Grujičić, dok je Dragić Glišić smijenjen s mjesta potpredsjednika OO SNSD, a ostao je u OO. Umjesto njega je za potpredsjednicu izabrana Sanja Močević, koja je i član Glavnog odbora SNSD-a.

Izgleda da je ovo samo početak obračuna koji se dugo skrivao od javnosti kako ne bi naškodio stranci na posljednjim Općim izborima.

Prenosi klix.ba

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79