Medvjed kod Gacka napao stado ovaca i povrijedio psa

U gatačkom selu Kravarevo medvjed je u četvrtak navečer napao stado ovaca vlasnika Miljana Mastilovića, a ova zvijer je rastrgla jednu ovcu.

Također, medvjed je povrijedio psa, a vlasnik je, na sreću, prošao bez povreda, piše Srpskainfo. Dodaju kako se medvjed povukao u obližnju šumu kada je Miljanov brat, koga je vlasnik ovaca uspio dozvati, opalio hitac u zrak.

„Sve to se desilo u neposrednoj blizini, nešto više od pola kilometra od naše porodične kuće i nedaleko od rijeke Vranjače”, kaže Miljanov bratić Jovan Mastilović za Radio Gacko.

On napominje da ovo nije prvi put da medvjed napada njihovo stado. Slična situacija se desila prije dvije godine kada im medvjed odnio troje jagnjadi.

U gatačkom lovačkom udruženju su naveli da je medvjed nedavno napao ovce i u rejonu sela Višnjevo. Lovci smatraju da ni ljudi nisu sigurni. U nadležnom odjeljenju je rečeno da je podnesen zahtjev za procjenu i nadoknadu štete od ovog napada medvjeda na ovce.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79