Mehmed Kuljančić teroriše Vlasenicu

Donosimo vam članak iz 2016-te kada je Mehmed nasrnuo na policajca u Vlasenici.

Mehmed Kuljančić iz Vlasenice već mjesecima pravi nered. U poslednje vrijeme sve češće ulazi u sukobe, kako sa stanovnicima ove opštine, tako i sa pripadnicima policijske stanice u Vlasenici.

Na profilima na društvenim mrežama Kuljančić širi vjersku i međunacionalnu netrpeljivost, a očevici kažu da je stalno naoružan, te da se nerijetko kroz Vlasenicu vozi skupocijenim autombilom na kojem je istaknuta ratna zastava Armije BiH.

Posljednji u nizu izgreda bio je danas, kada je ponovo nasrnuo na policajca Igora Lukića, koji ga je nedavno zaustavio u redovnoj kontroli saobraćaja. Prvi događaj na Lukića izvršili su braća Kuljančić odmah po zaustavljanju njihovog automobila.

Tada su iz policajčeve ruke istrgli dokumenta i pobjegli. Nedugo potom ih je lišila slobode Jedinica za podršku.

Očevici kažu da je Mehmed Kuljančić pratio Lukića i prijetio mu, a danas mu je automobilom prepriječio put, izašao iz auta i počeo da udara Lukićev automobil nogama, psujući mu “majku četničku” i prijeteći likvidacijom.

Ovi pojedinci neprestano šire mržnju prema Srbima u Vlasenici, te narušavaju bezbjednost građana a prema dosadašnjim iskustvima ni policija ne može da im se uspješno suprotstavi, kažu očevici i pitaju ko će i kada riješiti ovaj problem prenosi BN 2016-te godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79