Mehmedbašić: Nije Batko za pritvora, plače u ćeliji, rešetke će ga ubiti

Bura u javnosti oko afere „Otvorena mreža“ se ne stišava. Društvene mreže su užarene, a mišljenja o finansijskim malverzacijama Almira Čehajića Batka, koje istražuje sarajevsko tužilaštvo su poprilično podijeljena.

Inače, Batko je jutros oko tri sata doveden u ćeliju pritvorske jedinice KPZ Sarajevo, nakon što mu je u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ pružena medicinska pomoć, jer mu je pozlilo kada je saznao da mu je određena mjera pritvora.

Njegov branilac, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, kazao nam je danas da Batko izuzetno teško podnosi pritvaranje.

– Nije on za pritvora. Pogodilo ga je… Plače stalno, narušeno mu je zdravlje. Vi znate kakve osobe se nalaze u pritvoru i sada zamislite kako je Batku sada s njima tamo. On je tip koji voli šalu i komunikaciju, a rešetke će njega ubiti. Šećer mu je skočio ponovo i ljekari se trude da to stabiliziraju. Teško mu pada sve ovo, odjednom se o njemu promijenila percepija, od gradske raje, glumca i humaniste do navodnog kriminalca. Ono što me raduje je da ima veliku podršku među građanima – kazao nam je Mehmedbašić.

Batko bio u bolnici do ranog jutra, kasnije vraćen u pritvor

Čehajića sarajevsko tužilaštvo tereti za krivična djela zloupotrebe službenog položaja i pranja novca prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79