Mehmedbašić: Semir se samo drogirao i tukao svoje roditelje

Mujaga Ivazović (63), penzionisani policajac, optužen za likvidaciju sina Semira (37) 29. aprila ove godine, plakao je sve vrijeme ročišta u Kantonalnom sudu Sarajevo, gdje mu je danas počelo suđenje.

– Molim vas da što prije ovo završite i pošaljete me iza rešetaka, ne zanima me kazna, kriv sam, bitna je pravda – kazao je Mujaga, koji je u sudnici došao uz pomoć štaka.

Kantonalna tužiteljica Aida Turić pročitala je optužnicu, u kojoj je navedeno da se Mujaga kritičnog dana, nakon svađe sa sinom Semirom, zaključao u sobu. Nakon toga, Semir je razvalio vrata, a Mujaga je uzeo pištolj ispod jastuka i pucao prema njemu. Još dva hica Ivazović je ispalio dok se Semir povlačio prema kuhinji. Nanio mu je kobne povrede, među kojima je i prostrelna rana grudnog koša, piše Avaz.

Mujagin advokat Omar Mehmedbašić u uvodnoj riječi je istakao da prvi put brani nekoga ko je optuženi i oštećeni.

– Mujagin sin se navukao na droge i ništa drugo nije radio nego se drogirao i tukao svoje roditelje. Njegova majka to nije mogla izdržati i umrla je od toga. Morate shvatiti šta je Mujagu moglo natjerati da likvidira dijete i u kakvom je stanju bio. Udarao ih je stalno. Semir je bio razvijen, vrata su bila zaključana. Razvalio ih je i rekao: „Sad ću te uiti“. Mujaga je znao šta ga čeka – kazao je Mehmedbašić na pretresu.

On je napomenuo da je Ivazović nakon lišenja slobode dobio infarkt.

Predsjedavajuća vijeća sutkinja Žana Kovačević nastavak suđenja je zakazala za 21. oktobar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79