Mehmedović: Blago RS koja ima hrvatske žrtve za svog čuvara

Mehmedović: Blago RS koja ima hrvatske žrtve za svog čuvara


c”Iako su politike 90.tih presuđene pred Međunarodnim sudom u Hagu, za genocid i UZP, ipak ih se nisu odrekli ni Zagreb niti Beograd, ti isti projekti su još živi. Izjava Čovića i ostalih u Skupštini Republike Srpske su to potvrdile”, naveo je Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Čovićevu izjavu “čuvajte RS” okarakterisao je “najperverznijom izjavom jedno političara u BiH”.

“Čović je u hrvatskom samoubilačkom pohodu povukao za sobom Plenkovića i kompletan HDZ i u Hrvatskoj i u BiH. Smiju li ga se odreći?! Naravno da ne. Hrvatskim žrtvama od Vukovara do Posavine Čović je oduzeo bilo kakvo pravo da budu žrtve Miloviševićeve i Martićeve i Karadžićeve i Mladićeve politike. One su sad zvanično samo žrtve Tuđmana, Plenkovića, Milanovića, Šuška … Šta će na sve to reći Biskupska konferencija, koja ima svoj stav suprotan Čoviću-da se Bosna ima urediti u 4 regije! Blago RS koja ima hrvatske žrtve za svog čuvara. Blago Vukovaru i RSK – srpskoj krajini u Hrvatskoj. Sad imaju nadu. Neće li neko nakon ovoga pisati novu povijest u kojoj će za žrtve biti krivi ti ‘radikalni bosanci'… Vjerovatno da hoće”, naveo je Mehmedović.

Ističe kako je Čović “doveo Hrvatsku u klopku”.

“Čović je Zagrebu poručio: Nije Čović kriv što je Tuđmanov projekt još živ u Zagrebu. Ne može Čović biti kriv i za Matu Bobana, i za Praljka i za Petkovića i za Tuđmana i za Šuška i za UZP. Svako imalo politički pismen će Čovićev povik poslanicima u RS ‘Čuvajte RS’ shvatiti da je Čović tu poruku uputio Zagrebu, što je potvrdio i Dodik u svom izlaganju-bez zaštite Hrvatske RS bi se teško održala! Svjestan je Čović da je u istoj poziciji u kojoj je bio Mate Boban kad je morao ugasiti Herceg Bosnu i odstupiti”, zaključio je Mehmedović.

Čovićevo obraćanje u NSRS osudili su mnogi političari, a izazvalo je i brojne reakcije koje ne prestaju ni danas.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija