Mehmedu i Milanu 4,5 godine zatvora zbog pokušaja obljube djevojčice

Mehmed K. (21) i Milan N. (23) iz Prnjavora priznali su krivicu za pokušaj obljube djevojčice (12) i pristali da budu osuđeni ukupno na četiri i po godine robije.

Oni su sa Okružnom tužilaštvom u Banja Luci zaključili sporazume o priznanju krivice kojima je predviđeno da Mehmed K. bude osuđen na dvije i po, a Milan N. na dvije godine zatvora.

Ove sporazume prihvatilo je vijeće banjalučkog Okružnog suda kojem je predsjedavao sudija Pane Gavrić, a izricanje presude zakazano je za danas, piše Glas Srpske.

Mehmed K. je optužen za pokušaj obljube, dok je njegov sugrađanin Milan N. optužen za pomaganje pri izvršenju tog krivičnog djela.

Branilac Mehmeda K., advokat Slobodan Perić, kazao je da su predviđene kazne u skladu sa zakonom i okolnostima pod kojima se sve desilo.

“Djelo je ostalo nedovršeno i žrtva nije pretrpjela teže traume, što je najbitnije. Radi se o mladićima koji nisu bili ni svjesni koliko žrtva ima godina. Vjerujemo da će se ovim kaznama postići svrha”, stava je Perić.

Prema optužnici, dvojac je napao djevojčicu 21. jula oko dva sata iza ponoći u dvorištu Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” u Prnjavoru.

Zbog zaštite djevojčice slučaj je bio zatvoren za javnost i nisu iznošeni detalji. Nezvanično, slučaj je policiji prijavio petnaestogodišnji drug djevojčice. Prema priči dječaka, osumnjičeni dvojac toga dana prišao je njemu i djevojčici. Na silu su ljubili djevojčicu i dirali po intimnim dijelovima tijela, dok su njega otjerali i oteli mu telefon. Dječak je zaustavio automobil koji je prolazio ulicom i s telefona vozača pozvao policiju, koja je brzom intervencijom spriječila silovanje.

Nakon hapšenja i ispitivanja Mehmed K. je pritvoren, dok je Milan N. poslije saslušanja pušten na slobodu.

Glas Srpske prenosi da su, nezvanično, Mehmed K. i Milan N. odranije poznati policiji po raznim prekršajima i sukobu sa zakonom. U noći kada su napali djevojčicu alkotestiranjem im je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79