Mektić: Cvijanović će biti kandidat za predsjedništvo BiH

Dragan Mektić, državni parlamentarac i nekadašnji ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, kazao je da prema informacijama koje ima Željka Cvijanović, trenuta predsjednica entiteta RS, bit će kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda. Također, Mektić se osvrnuo i na izvještaj Privremene istražne komisije za pravosuđe.

Danas je služebno promovisan izvještaj Privremene istražne komisije za pravosuđe pri Parlamentu. Šta su po vama glavni zaključci ovog izvještaja?

Mi smo proveli duži vremenski period radeći na tome Izvještaju, imali smo pomoć raznih eksperata. Saslušali smo veliki broj svjedoka koji prije svega dolaze iz pravosudnog miljea i tom prilikom došli smo do frapantnih činjenica koje su govorile da mnoge stvari ne funkcionišu u pravosuđu, da se neke stvari rade protivzakonito, da su nekompetentne osobe u pravosuđu. Na osnovu svega toga sačinili smo jedan obiman izvještaj. Sav taj materijal sadrži preko 1.000 primjeraka, a sam Izvještaj je na preko 100 stranica. Ključna stvar je da se poboljša pravni okvir, da se institucionalno neke stvari drugačije i bolje rješe i prije svega da se utvrde konkretni i bolji kriteriji kod odabira nosioca pravosudnih funkcija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79