Mektić demaskirao Dodikove prijetnje: On naveče legne potrbuške i smišlja kako da prevari narod

Od najava lidera SNSD-a Milorada Dodika da će stvoriti entitetsku vojsku, carine… nema ništa, tvrdi državni zastupnik Dragan Mektić.

On naveče legne potrbuške i smišlja kako će prevariti narod. Sad je smislio ovu priču oko vraćanja nadležnosti, ali od toga nema ništa. Od priče kako će donijeti zakone kojima će izdvojiti RS iz Oružanih snaga, Uprave za indirektno oporezivanje i slično. Sada je od tih zakona ostalo da će NArodnoj skupštini RS-a biti predložena informacija na razmatranje. Informacija nije ništa. Poslanici je prime k znanju i mogu je podržati ili ne, ali ona ne proizvodi nikakav pravni efekat. Čak da nakon toga i krene u donošenje zakona, u njima će stajati da će stupiti na snagu šest mjeseci nakon objavljivanja u Službenom listu. Dok se to usvoji, pa dok se objavi, pa dok prođe tih šest mjeseci, utome će i izbpri i od toga opet neće biti ništa, izjavio je Mektić, gostujući na Face TV.

Kao potvrdu ove teze uzeo je i nedavna hapšenja.

– Evo na Sokocu i u Bijeljini je uhapšeno sedam ljudi. Među njima i penzionisani general policiej RS. Dodik je prijetio da će silom zaustaviti djelovanje SIPA-e u RS-u. Rekao je da će protjerati Tužilaštvo BiH iz RS-a. I šta bi? SIPA uhapsi sedam ljudi po nalogu Tužilaštva BiH. Prije neki dan je u Novom Gradu (Bosanski Novi prim. pr.) uhapeno nekoliko ljudi, onda smo imali akciju Transporter. I gdje je bio Dodik? Nigdje, ušutio se, kazao je Mektić.

Govoreći o Dodikovim prijetnjama i najavljenoj vanrednoj sjednici Narodno skupštine RS-a, spomenuo je i učešće opozicije.

– Mislim da opozicija treba prisustvovati toj sjednici kako bi iskoristili priliku da sa govornice kažu i pojasne narodu da se radi o još jednoj prevari Milorada DOdika i da od toga nema ništa. Međutim, mislim da ne bi trebali glasati o tim informacijama, dodao je Mektić.

U toku razgovora dotakao se i prijema BiH u NATO.

– BiH je ispunila sve pravno-formalne uslove da bude primljena u NATO. Usvojen je i ANP, kojeg su samo preimenovali u Program reformi.Sada samo ostaje da NATO na nekoj skupštini i zvanično kaže da prima BiH u članstvo. Međutim, sada Dodik smišlja, kada se to desi, kako da objasni da smo primljeni, a da nismo primljeni u NATO, istakao je Mektić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79