Mektić: Ja ni luk jeo, ni luk mirisao

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić novinarima je u srijedu kazao, da je došao do informacija ”kako je glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić naredila istragu u vezi s nekim tenderom u Ministarstvu sigurnosti, koji je – kako navodi, započet još dok on (Mektić) nije bio u tom ministarstvu”.

Naveo je, istovremeno, kako Tadić protiv njega odranije vodi više istraga, te da ga je optuživala i za prisluškivanje i neke, razne afere – te da se i u ovom najnovijem slučaju radi o ”čistoj političkoj konstrukciji, montaži i paranoji”.

“To je bio neki tender koji je započet ranije, dok ja još nisam bio ministar, a radi se o donaciji Europske komisije, neke vatrogasne opreme. Ja ni luk jeo, ni luk mirisao” – naveo je Mektić, podsjećajući kako se radi o opremi distribuiranoj u deset općina Hercegovine i deset općina Crne Gore, prenosi Bljesak.

Dodao je kako postoje dokumenti Europske unije iz kojih se vidi da je sve korektno.

Po njegovim riječima, Tadić je u utorak na kolegiju tužitelja tražila ”da se grupa ljudi iz Ministarstva sigurnosti BiH s njime na čelu liši slobode”.

“Dakle, tendenciozno, godinama već ide i samo traži da dođe do moje glave. Znam odakle to sve ide i odakle vjetar duva” – ustvrdio je Mektić, pitajući se šta onda ‘obični čovjek’ da očekuje?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79