Mektić: Trebamo se odreći plata od 5.000 KM dok se ne uozbiljimo

Od 2018. godine mi nismo imali nijednu ozbiljnu radnu sjednicu, nijednu tačku dnevnog reda da se odnosi na ozbiljne reforme, reforme koje dovode do usklađivanja naših zakona s evropskim standardima, bavimo se nepotrebnim stvarima, prijedlozima koji u suštini ne znače ništa, kazao je Mektić

U Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH koji zasjeda u Sarajevu Dragan Mektić, poslanik SDS-a kazao je da je “možda već dosadan s ponavljanjem”, ali da on ponovo upućuje inicijativu da se ovaj dom uozbilji i da se zasjedanje prekine dok se ne stvore uvjeti za efikasniji rad i da se do tada parlamentarci odreknu plata i primanja u PSBiH.

S. DEGIRMENDŽIĆ

-Od 2018. godine mi nismo imali nijednu ozbiljnu radnu sjednicu, nijednu tačku dnevnog reda da se odnosi na ozbiljne reforme, reforme koje dovode do usklađivanja naših zakona s evropskim standardima, bavimo se nepotrebnim stvarima, prijedlozima koji u suštini ne znače ništa. U Hrvatskoj svaki dan zasjeda parlament, u Srbiji svaki dan možete vidjeti parlamentarne aktivnosti i parlament RS-a zasjeda po pet-šest dana, samo mi ovdje pričamo je li nekoga nešto stid, je li nekoga sramota. Predlažem da se prekinu ovakve sjednice, da se zasjedanje nastavi kada se steknu uslovi da se na dnevnom redu nađu reformski zakoni i ključni problemi naših građana, a da se do tada poslanici odreknu plate i primanje sve dok ne počnemo rješavati ključne probleme.

Je li nas sramota da primamo platu zato što ništa ne radimo? Naša plata je 5.000 KM, pa odvojeni život dođe i na 6.000, rade privilegije. Jeste li svjesni da građani negoduju zbog toga, građani su nezadovoljni – kazao je Mektić tražeći da se njegov prijedlog uvrsti na dnevni red i da se poslanici izjasne o tome.

  Ovo je muškarac kojeg je lišila slobode SIPA na Sokocu

No, Borjana Krišto, predsjedavajuća Doma kazala je da je sjednica zakazana u skladu sa Poslovnikom, te da nema osnova da se o ovom prijedlogu glasa piše Fokus.

“Šta radite za platu od 5000KM”: “Ne radimo ništa, mlatimo praznu slamu”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79