Melvin ima dijabetes i samo jednu želju, da se njegovoj porodici kupi krava

Ovaj hrabri dječak boluje od dijabetesa tipa 1, koji mu je dijagnosticiran prije nekoliko mjeseci. Inzulin daje sam sebi dva puta dnevno. U augustu mjesecu primljen je u Kantonalnu bolnicu Bihać u jako teškom zdravstvenom stanju.

Kako u peteročlanoj porodici Šehić niko nije zaposlen i slabijeg su imovnog stanja nisu u mogućnosti obezbijediti ishranu koju zahtijeva Melvinova bolest. Zato i Melvin i njegova sestra Sunita mole dobre ljude da im pomognu u ispunjenju njihove želje, jer kažu jako vole piti mlijeko.

Melvin i Sunita pješače do škole, Melvin do područne škole Ponikve 4 km u jednom pravcu, a Sunita autobusom putuje do OŠ „25. novembar“, ali do stanice pješači 2 km. Osim Melvina i Sunite porodica Šehić ima još jedno dijete, dvogodišnju Lejlu.

Porodica Šehić živi u kući, tačnije u jednoj sobi koju je Melvinov otac Emin dobio u nasljedstvo od majke. Ono što nijedan roditelj u životu ne želi čuti – da mu je dijete bolesno, Emin je nažalost doživio i kaže krava bi mu pomogla da bar prehrani porodicu.

Svi koji žele pomoći da se ispuni Melvinova želja da on i njegova porodica dobiju kravu mogu se javiti Asimi Dekić na telefon 062 956 888.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79