Memić o optužnici: Neću stati dok Burzić ne bude procesuirana

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu za organizirani kriminal u slučaju „Dženan Memić“, a optuženo je pet osoba Mutap Zijad, Ramić Alisa, Dupovac Hasan, Barić Josip, Ožegović Muamer.

U prvoj reakciji otac ubijenog mladića Muriz Memić kaže za Patriju da se nakon pet i po godina pokazalo kako su sve vrijeme bili u pravu.

„Konačno smo dočekali nakon više od pet godna. Vjerujemo u rad Državnog tužilaštva i Suda BiH. Istraga ide dalje.Očekujemo još osumnjičenih i uhapšenih. Sam broj zaštićenih svjedoka govori o kakvom se predmetu radilo, kako se radilo i koliko je pravosudna mafija uplela prste“, kaže Memić.

Tužilaštvo BiH je saopćilo kako će navode iz optužnice dokazivati pozivanjem 88 svjedoka od čega 16 zaštićenih.

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu u slučaju “Memić”

Memić je kazao da očekuje i da Dalida Burzić, tadašnja glavna tužiteljica Tužilaštva KS, a danas sudija Suda BiH bude procesuirana.

„Neću stati dok ona ne bude procesuirana. Očekujem i druge tužioce koji su zastupali lažnu optužnicu, a bilo je desetak. Neki su manje neki više radili na ovom slučaju, ali svi snose krivicu“, kaže Memić.

U ovom mjesecu tačnije 23. jula na Vrhovnom sudu FBiH bit će održan nastavak ročišta, a Sudsko vijeće je pozvalo sudske vještake medicinske struke Hamzu Žuju i Željka Karana kako bi im postavili pitanja oko načina stradanja Dženana Memića.

„Nadam se da će konačno doći kraj i toj agoniji i da će Vrhovni sud donijeti oslobađajuću presudu za Ljubu i Bekriju Seferovića“.

Dženanov otac ima i pitanje za Dalidu Burzić „Je li ovo „nije ga htio ubiti“ i opet te pitam ko, na koga si mislila“?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79