Memić otkrio šta ,,očekuje” od VSTV-a

Na današnjoj sjednici VSTV-a otvorila se rasprava o sastanku predsjednika VSTV-a Halila Lagumdžije i dvije potpredsjednice Sanele Gorušanović-Butigan i Biljane Simeunović sa Murizom Memićem i njegovim advokatom Ifetom Feragetom.

Član VSTV-a Davor Martinović istakao je kako mu je malo zasmetalo jer se radi već o drugom sastanku predsjednika VSTV-a s porodicom Memić. Raniji sastanak je održan sa predsjednikom VSTV-a Milanom Tegeltijom.

“S druge strane ista ta osoba je na skupu pred ljudima i kamerama najoštrije napala potpredsjednicu ovog Vijeća. Mislim da to nije dobro. Postavlja se pitanje hoćemo li mi primati sve oštećene. Mora se znati šta je naša nadležnost”, kazao je Martinović.
Član VSTV-a Srđan Forca ovom prilikom istakao je da smatra da nije dobra praksa da se primaju stranke u postupku na sastanke.

Ali drugi član VSTV-a Mustafa Šabić smatra da je dobro što je predsjednik Lagumdžija primio gospodina Memića i njegovog advokata.

“Morate biti jako pažljivi jer se svaka riječ može drugačije tumačiti. Ali dobro je da ste ih primili”, istakao je Šabić.

Član VSTV-a i član Predsjedništva VSTV-a Sanin Bogunić napomenuo je da gospodin Muriz Memić nije stranka u postupku i kazao je da je dobro što je održan taj sastanak.

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića kazao je u izjavi za Patriju da mu već godinama govore da on nije stranka u postupku već oštećeni, pa ne zna kako je moguće da neki članovi VSTV-a to ne znaju.

“Čujem da nekim članovima VSTV-a smeta moj sastanak u VSTV-u. Ja nisam zadovoljan tim sastankom i rekao sam im da će slučaj ubistva mog djeteta biti riješen 2121. godine”, kazao je Memić ističući da su članovi VSTV-a ostali zatečeni njegovom izjavom.

Memić je pitao članove VSTV-a da li je malo što šestu godinu čeka na pravdu za svoje dijete.

“Izgleda da mi ne preostaje ništa drugo već opet ulica i protesti. Ne očekujem ništa od VSTV-a jer djeluje da ništa ne mogu ni uraditi. Pričati o zastari disciplinskih postupaka sluti mi da neće ništa poduzeti. Ja sam im postavio pitanje ko je dozvolio da dođe do zastare i pored svih dokaza koje je UDT imao”, kazao je Memić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79