Memić: “Ovo je tek početak, bit će još hapšenja!”

U okviru istrage koju vodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u predmetu ubistva Dženana Memića, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine i po naredbi Suda BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH vrše pretrese na području općine Ilidža.

U okviru aktivnosti, jedna osoba je lišena slobode, a radi se o policajcu koji je vršio uviđaj u noći kada je Dženan Memić ubijen.

Prema pisanju Avaza, riječ je o policajcu Josipu Bariću koji je radio uviđaj u predmetu “Memić”, i koji se sumnjiči u sakrivanju dokaza. To nam je danas u razgovoru za Source.ba portal potvrdio i Muriz Memić, otac Dženana Memića.

“Najvjerovatnije da se radi o Josipu Bariću, to je policajac koji je vršio uviđaj u noći kad je Dženan ubijen. Vjerovatno Tužilaštvo ima dokaze i sve, te zato i idu ovako. Znam ime ovog policajca, jer je on bio u bolnici tu noć i uzimao je izjavu od Zije Mutapa. Tu sam ga i upoznao”, kaže Muriz Memić danas za naš portal.

Tvrdi da je već imao neka saznanja o ovom čovjeku, te da je znao da je i on uključen u cijelu priču.

“Bilo je tu propusta. Nije, naprimjer, izuzet džemper Alise Mutap, koji je bio krvav. Tek kasnije je dao izjavu, ali to je bila varijanta Tužilaštva, da je Alisa rekla da ju je udarilo auto, a onda mu je rekla: ‘Neko nas je napao, skriven iza drveta’. Sve je to ista ekipa od Hasan Dupovca. Mislim da će danas u toku dana biti još hapšenja, mislim da je ovo tek početak akcije”, rekao je Memić za Source.ba portal.

Podsjećanja radi, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputit će prijedlog Sudu BiH da se osumnjičenima Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu produži pritvor još za dva mjeseca piše Source.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79