Memić pita Tegeltiju: Ko je bio potkivač u predmetu Dženan Memić?

“Imam informacije da se Burzić ni ovdje neće zadržati već da je žele imenovati na čelo Vrhovnog suda FBiH. Ja više od mjesec čekam odluku Vrhovnog suda FBiH, a nakon toga ću organizirati proteste kao što sam obećao”, kaže Memić za Patriju

Protestima pred zgradom državnih pravosudnih institucija Tužilaštva BiH, Suda BiH i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) koji su zakazani za srijedu u 12 sati pridružit će se i članovi porodice likvidiranog mladića Dženana Memića, kao i grupa “Pravda za Davida” koja već više od godinu traži istinu o 21-godišnjem mladiću Davida Dragičevića.

Na proteste je pozvao ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nakon što je portal Žurnal objavio tekst i vidoe snimak o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije u korupcijsku aferu, u kojoj je trebao utjecati na tadašnju glavnu tužiteljicu Kantona Sarajevo Dalidu Burzić da ubrza jedan krivični predmet, dok je Marko Pandža, inspektor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) za tu uslugu od privrednika iz Velike Kladuše uzeo 2.000 KM, napominjući da će tim novcem „potkovati“ Tegeltiju.

Muriz Memić, otac likvidiranog Dženana kazao je za agenciju Patria da će na protestima tražiti ostavke nosilaca pravosudnih institucija.

“Imam pitanje i za predsjednika VSTV-a Milana Tegeltiju: Ko je bio potkivač u predmetu Dženan Memić?. On se ogriješio od zakon, a sada traži zaštitu jer je zabrinut sa svoju sigurnost”, kaže Memić dodavši da nije riječ samo o protestima protiv VSTV-a već cijelog pravosudnog sistema.

“Ako neće slušati mene, neka onda slušaju struku. Sudija Branko Perić je rekao da je došao kraj pravosuđa”.

On je kazao da će biti zatražene ostavke svih članova VSTV-a koji su glasali za izbor Dalide Burzić za sudiju Suda BiH i pored svih prijava koje je Memić podnosio protiv nje.

“Imam informacije da se Burzić ni ovdje neće zadržati već da je žele imenovati na čelo Vrhovnog suda FBiH. Ja više od mjesec čekam odluku Vrhovnog suda FBiH, a nakon toga ću organizirati proteste kao što sam obećao”, kaže Memić za Patriju.

Tužilaštvo BiH prošle godine otvorilo je predmet o likvidaciji Dženana Memića, a Muriz Memić u više navrata davao je iskaz do danas nije poznato u kojem smjeru ide istraga.

 

“Pravda za Davida” podržava Mektića: Tražićemo momentalnu ostavku Tegeltije

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79