Memić pita tužiteljicu Sarajlija: Šta vam je bitnije od borbe protiv korupcije?

Čekamo da počnete raditi jer u suprotnom ćete sami sebi odrediti cilj, poručila je Arijana Memić

Zastupnica Naroda i pravde u Skupštini KS Arijana Memić na današnjoj sjednici postavila je zastupničko pitanje glavnoj tužiteljici Tužilaštva KS Sabini Sarajlija.

Memić traži odgovor zašto se Sarajlija niti iko iz Tužilaštva KS nije pojavio na sastanku povodom početka saradnje Vlade KS i Ambasade SAD u vezi jačanja borbe protiv korupcije.

„Odgovorite meni, ali prije svega svim građanima ovog Kantona koji su to opravdani razlozi koji su bitniji od pitanja korupcije i da li je to traženje i procesuiranje ubica nevino ubijenih građana? Onda bi u tom slučaju izostanak sa ovako bitnog sastanka bio opravdan, uz napomenu da bi isto trebali dokazati konkretnim rezultatima. Sve suprotno od toga bila bi borba protiv samog/samih sebe“, navela je Memić.

Ona je dodala da postoje dokazi koji upućuju na zaključak o postojanju korupcije u instituciji koju vodi Sarajlija.

„Pa vam logika kojom se vi vodite govori da se ne treba boriti protiv sebe. To i jeste problem. Uvijek treba da se krene od sebe. Čekamo da počnete raditi jer u suprotnom ćete sami sebi odrediti cilj“, zaključila je Memić za Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79