Memić: Tužilaštvo BiH otvara istragu za ubistvo Dženana Memića!

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića nakon današnjeg ročišta na Sudu BiH gdje se pet optuženih izjasnilo da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice, potvrdio je da će biti otvorena istraga za ubistvo njegovog sina.

„Kriminalci će uvijek reći da nisu krivi, ovo je jedna organizovana kriminalna grupa koja je spremna počiniti zločin, sakriti zločin i na kraju ga negirati. Mi smo uspjeli, doveli smo ih do Suda. Ima ogroman broj svjedoka, meni je drago što ću ja biti prvi svjedok koji će svjedočiti“, kazao je Memić.

Memić je kazao da će istragu za ubistvo voditi Tužilaštvo BiH jer Tužilaštvo KS to ne može raditi.

„Devet kantonalnih tužilaca je krivičnoj prijavi, Sabina Sarajlija je na čelu. Ona je prihvatila da negira zločin, poturali su lažne dokaze, i oni to ne mogu voditi. Nećemo stati, neće stati Državno tužilaštvo šta god da se desi. Državno tužilaštvo je pokazalo da hoće da radi“, kazao je Memić.

Za 11. septembar najavljeni su 20. protesti po redu koji će biti održani ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

„To su protesti za Dženana i Davida, ali tu su i Vedran Puljić, dva sarajevska policajca, mnoga nerazjašnjena ubistva. Očekujemo da se svi pridruže i pozivam cjelokupnu javnost da se pridruži i dođu na te proteste. Ovo više nije moja borba, ja mislim da sam dosta uradio, ako se sad ne preokrene stanje u državi. Dokazali smo da su korumpirani policajci, tužioci, sudski vještaci, doktori, sve sam ih imenovao. Moram ponoviti ime Dalide Burzić koja je meni saopćila da je moj sin ubijen i kasnije digla lažnu optužnicu. Bila je odluka Vrhovnog suda FBiH, saobraćajna nesreća se nije desila“, kazao je Memić.

Memić je kazao da je najstrašnije što u MUP KS još uvijek rade ljudi koji su upleteni u slučaj Memić i to na odgovornim funkcijama.

„Ovako ako se nastavi stanje u MUP KS, neće se moći popraviti ni za deset godina. Ovo neko treba da izađe i kaže ‘ja nemam s kim da radim’ da suspenduje ove policajce, ima ih mnogo“, kazao je Memić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79