Memorijalni centar Potočari: Demineri uklonili pronađenu minobacačku granatu

Demineri Civilne zaštite RS, tim A sa Pala, danas su oko 11:30 sati uklonili minobacačku granatu, koju su tokom radova na izgradnji parkinga i pješačke staze, pored Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, u utorak oko 9:30 sati na dubini od 30 centimetara pronašli radnici „Zvornikputeva“.

Kako je za “Avaz” kazao Predrag Ristović, član deminerskog tima, riječ o minobacačkoj granati 82 milimetra, koja je zaostala iza minulog rata i na sebi nije imala upaljač. Kaže da je nakon uklanjanja granate izvršen širi pregled tog lokaliteta i on je sada bezbjedan.

Granata je uočena uz betonsku željeznu ogradu kruga bivše fabrike akumulatora, samo preko ulice glavne kapije Memorijalnog centra. Nakon što je granata uočena, odmah je obaviještena Stanica javne bezbjednosti Srebrenica i Policijska uprava Zvornik. Radi lične bezbjednosti, radnici „Zvornikputeva“ sa mašinama odmah su napustili gradilište, a radovi će biti nastavljeni sutra.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79