Menadžer Mostarca: Direktor ga omalovažava, uzima novac i prijeti

Na muzičkoj sceni uvijek je bilo različitih sukoba i nepravdi. Svađaju se pjevači, tekstopisci, producenti, menadžeri, direktori diskografskih kuća, vlasnici televizija… Svi oni žele dio svog kolača i zarade, a na ružan način to je saznao i mostarski pjevač Anid Ćušić.

Ovaj dvadesetpetogodišnji pjevač pažnju publike širom regije skrenuo je 2018. godine sudjelovanjem u Zvezdama Granda, u kojima je bio apsolutni pobjednik i miljenik žirija i gledatelja. Ubrzo je brigu o njegovoj karijeri preuzeo Ivan Gavran Garo i Anid je polako išao prema vrhu muzičke scene, gdje mu je prema svim kriterijima i mjesto. Da ne bude sve med i mlijeko pobrinula se OTV Valentino i njihov direktor Deni Veselčić, tvrdi Gavran. Naime, Anid Ćušić odlučio je da se više nikada ne pojavljuje u programu OTV Valentino, a pojašnjenje cijele situacije dao je njegov menadžer Ivan Gavran.

“Imali smo poslovnu suradnju sa OTV Valentino i Denijem. Mi smo im platili trećinu dogovorene sume za reklamiranje na OTV Valentino, a dio dogovora je bio da Anid nastupa na Kafanskim večerima širom Europe, za što će biti plaćen u ovisnosti koliko bude posjetitelja na koncertima. To je bio ljudski i normalan dogovor i nadali smo se da će biti na obostrano zadovoljstvo”.

Tvrdi kako se ipak to se nije dogodilo.

“Deni je nakon koncerata u Gracu i u Zagrebu Anidu dao iznos koji nije dovoljan da pokrije ni putne troškove. Poznato je da je Anid jedan od najtraženijih pjevača mlađe generacije i da ima visok honorar, a dobio je siću nakon koncerata u Gracu i Zagrebu, na kojima je bilo 3.000, odnosno 4.000 posjetitelja. Anid se nakon svega sa razlogom naljutio i ne želi dopustiti da ga bilo ko omalovažava. Naravno da sam ga podržao, nazvao sam Denija i rekao da prekidamo poslovnu suradnju, a on je rekao da sam mu dužan pare i počeo prijetiti utjerivačima dugova i žestokim momcima”, tvrdi Gavran.

“Nije na tome stao, nego je sa YouTube kanala OTV Valentino skinuo sva Anidova gostovanja, pjesme i covere. I ranije su nam brojni pjevači govorili da imaju probleme sa Denijem i da ih često omalovažava i ucjenjuje na različite načine. Međutim, svi šute i trpe, ali mi nećemo.

Pojedinim pjevačima iz BiH traže novac, a pjevačima iz regije ne traže ništa, i niko ne želi platiti da bi gostovao u emisijama na OTV Valentino. Bakšiš koji dobivaju pjevači sve moraju dati Deniju. Nadam se da će i ostali pjevači progovoriti o svojim iskustvima sa OTV Valentino i direktorom Denijem”, kaže Gavran.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79