“Mentalni bolesnik” nožem nasrnuo na povratnika u Vlasenici

U Vlasenici se danas dogodio incident kada je napadnut povratnik Amir Ferhatović, ali i njegova porodica. Napadanut je od strane osobe srpske nacionalnosti, a posjekotine su zadobili Amir i Amirova majka.

Ferhatović je za Patriju kazao da ga je, kada se vraćao kući oko 14 sati, presrela osoba koja mu je kazala da će se obračunati s njim na nacionalnoj osnovi. Tu osobu, kako navodi, poznaje samo iz viđenja i nije imao nikakav konflikt ranije sa njim.

– Otišao sam kući, jer strahujem za porodicu. Živim s majkom, suprugom i troje maloljetne djece od kojih najstariji ima sedam godina. Ušao je u moju avliju za mnom i razbio staklenu flašu kojom me je porezao. Moja majka je istrčala iz kuće, a on je iz džepa izvadio nož kojim je opet nasrnuo na mene. Tom prilikom porezao je moju majku po ruci – priča Ferhatović.

Istakao je kako strahuje za svoju porodicu jer zbog opisa posla često boravi van kuće, a kazali su mu kako ga je napadač i ranije tražio u avliji.

MUP RS-a odmah je locirao i uhapsio napadača, ali Ferhatović nije miran, jer se boji ostaviti porodicu i otići na rad.

– U policiji su mi kazali da je on mentalni bolesnik. Ja se sada pitam zašto onda nije smješten u adekvatnu ustanovu, šta da je došao s bombom umjesto nožem. Ko će meni garantirati sigurnost – govori Ferhatović.

Amir Ferhatović se s porodicom vratio 2009., godine u Vlasenicu i živi u gradu te do sada nije imao ozbiljnijih problema.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79