Mersad automobilom pokušao udariti policajce i dobio 7 mjeseci iza rešetaka!

Nakon prihvatanja Sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Merseda Smajlovića zbog krivičnog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

On se tereti se da je 13. novembra 2020.godine oko 23 sata prvobitno odbio da se zaustavi automobilom na zahtjev policijskih službenika MUP- a KS. Nakon što su ga sustigli s upaljenom rotacijom, na dijelu puta u mjestu Gora-Kamenica, izašli su sa baterijskim lampama davajući znakove da se zaustavi, pri čemu je optuženi povećao brzinu u namjeri da dvojicu policajaca udari automobilom.

Policijski službenici su se uspjeli izmaći, nakon čega je optuženi naglo skrenuo i pobjegao u pravcu naselja Gora u Općini Vogošća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79