Mersud i Aida nisu bili u braku: Policija ispitivanju njihove poznanike i vrši pretresa mobilnih telefon

U nedjelju tokom večernjih sati dogodili se ubistvo i samoubistvo u bosanskohercegovačkom gradu Zavidovići.

“U 21:17 policija u Zavidovićima zaprimila je dojavu da je u Ulici Zlatnih ljiljana došlo do upotrebe vatrenog oružja. Policija je u pekari u kojoj se sve dogodilo pronašla dva beživotna tijela. U pitanju su žena i muškarac”. Kako je prvi objavio portal Crna-Hronika, Mersud Halilčević upucao je radnicu pekare Aidu Dendić, a onda presudio sebi.

Mersud je bio kuhar u jednom zavidovićkom restoranu. Bio je lovac u lokalnom lovačkom društvu, posjedovao je vatreno oružje. Iza njega ostalo je dvoje djece iz prijašnje veze.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je pored tijela ubice pronađeno vatreno oružje. Prema našim saznanjima, radi se o lovačkoj puški.

Bivši muž ubijene radnice u pekari šokirao objavom: Ne objavljute njene slike s djecom, možda…’

 

Policija istražuje motive ubistva i samoubistva koje se sinoć dogodilo u pekari “Central” u Zavidovićima. Kako su kazali za Klix.ba, nije im ranije prijavljivan sukob niti nasilje H. M. nad ubijenom radnicom pekare D. A.
Dežurni tim Policijske stanice Zavidovići je zaprimio dojavu o pucnjavi u pekari sinoć u 21:17 sati, a nakon provedene istrage na mjestu pucnjave utvrđeno je da je H. M. (1978. godište) ubio radnicu pekare D. A. (1990.), nakon čega je iz vatrenog oružja upucao i sebe.

Portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek je za Klix.ba kazao da policijskoj stanici Zavidovići ranije nije prijavljivano nasilje niti bilo kakav sukob između ove dvije stradale osobe.

Pitali smo ga i da li su njih dvoje bili u emotivnoj vezi s obzirom na navode na društvenim mrežama koji na to ukazuju, Fišek je istaknuo da još uvijek nisu utvrdili kakva je njihova povezanost te da će to biti poznato nakon ispitivanja poznanika i pretresa mobilnih telefona D. A. i H. M.

Istaknuo je kako je utvrđeno da njih dvoje nisu bili u braku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79