Merzad i Nejla jedva čekaju novi dom: Dobri ljudi im obnavljaju trošnu kućicu

Mališani iz porodice Habibić, Merzad i Nejla sa nestrpljenjem čekaju svoj novi dom.

Humanitarno udruženje Pomozi.ba realizira projekat obnove trošne kuće u Novom Travniku u kojoj porodica Habibić živi godinama.

Podsjećamo, Nejla i Merzad su ostali bez majke i djetinjstvo provode u kući punoj vlage, golih zidova i podova, bez kućanskih aparata, televizije i sanjajući o odrastanju kao i sva druga djeca, u sigurnom domu i toplom zagrljaju voljenih osoba.

– Kao što smo i obećali, a zahvaljujući vašim donacijama, punom parom radimo na obnovi kuće u kojoj u Novom Travniku žive dječica Merzad i Nejla. Kuća je bila u katastrofalnom stanju, a do sada su srušeni podovi i zidovi, izvršeno je armiranje i izlijevanje ploče, razvedena je struja, urađena je vanjska stolarija, srušen je krov, a u toku je postavljanje nove krovne konstrukcije. Nakon toga slijede unutrašnji radovi. Mališani jedva čekaju da vide kako će izgledati njihov novi dom. Hvala svima koji su učestvovali u akciji prikupljanja pomoći za porodicu Habibić – ističu iz Pomozi.ba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79