Mešalić: Budžet FBiH raspoređen kao privatna svojina Nikšića i Čovića, Tuzlanski kanton najmanje dobilo

Mahir Mešalić, zastupnik Demokratske fronte u Federalnom parlamentu, izrazio je nezadovoljstvo raspodjelom sredstava iz budžeta Federacije BiH, naglašavajući da je Tuzlanski kanton dobio najmanje sredstava direktnom raspodjelom.

“Zbog lažnih informacija i u vrijeme informativne blokade te mnogih manipulativnih tumačenja koje plasiraju stranke na vlasti imam potrebu da građanima Tuzlanskog kantona pojasnim, da je budžet Federacije BiH raspoređan kao privatna svojina Nikšića i Čovića, da je Tuzlanski kanton dobio direktnom raspodjelom najmanje sredstava.

Kritikovao je odbijanje amandmana koji su se odnosili na rekonstrukciju stadiona “Tušanj” u Tuzli, sredstva za zdravstvene ustanove te izgradnju Olimpijskog bazena u Tuzli.

“Odbili su sve moje amandmane a koje se odnose na rekonstrukciju i nastavak izgradnje stadiona ‘Tušanj’ Tuzla, zatim sredstva za lijekove, opremu te sanitetski materijal za UKC Tuzla i Opću bolnicu ‘Dr. Mustafa Beganović’ u Gračanici kao i izgradnju Olimpijskog bazena u Tuzli.

Ovi amandmani su odbijeni i rukama zastupnika tkz. ‘trojke’ sa područja Tuzlanskog kantona, što ću i predočiti javno dokumentima na svom FB profilu, jer nemam pojedine medije u džepu kao neki drugi koji su sramno odbili ova četri amandmana za Tuzlanski kanton i time glasali direktno protiv ljudi koji su ih birali”, navodi Mešalić.

Mešalić je istakao da će dokumentima na svom Facebook profilu detaljno pokazati odbijanje tih amandmana od strane zastupnika s područja Tuzlanskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79