Mešalić: Lideri ‘Trojke’ se opet poklonili Dodiku

Zastupnik DF-a u Federalnom parlamentu Bosne i Hercegovine, Mahir Mešalić, iznio je svoj stav nakon sastanka lidera SDP-a, NiP-a i Naše stranke s Miloradom Dodikom.

Sastanak je podsjetimo održan na privatnom imanju u selu Bakinci kod Laktaša.

Objavu Mahira Mešalića prenosimo u cijelosti:

“Lideri SDP-a, NiP-a i Naše stranke su ponovo otišli da se poklone Dodiku, ovaj put na njegovom imanju u Bakincima, selu kod Laktaša, možda da okaleme koju voćku dok se Dodik ne dogovori sa Čovićem. Iz destilerije i podrumskih kafanskih prostorija su prešli na znanje-imanje i u pravilu, poslije ovakvih sastajanja sve je manje države Bosne i Hercegovine.

Bilo koji sastanak sa Dodikom i Čovićem koji je ovako sakriven od javnosti vodi u nova popuštanja ovom dvojcu koji oni nazivaju ‘kompromis’ pogotovo što su na stolu krucijalna pitanja poput izmjena Izbornog zakona BiH, Ustavnog suda BiH, Istočne i Južne interkonekcije, reformski zakoni koji se traže na evropskom putu. Lideri tkz. “Trojke” su nažalost shvatili koaliciju sa SNSD i HDZ kao ljubavni trougao i obavezu da sada moraju i na privatnim imanjima i po kućama da se sastaju te da time stalno iskazuju lojalnost i poslušnost”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79