Mesar prevario stočara za jagnjad i ovna: Vrijednost 700KM

Dobojska policija radi na rasvjetljavanju prevare pomoću koje je muškarac, koji se predstavio kao mesar, od oštećenog stočara uzeo pet jagnjadi i jednog ovna vijednih više od 1.000 maraka koje mu nije platio.

Naime, oštećeni je policiji prijavio da mu je mesar dolazio u dva navrata.

“Prvi put u novembru lani došao je stočaru kući i rekao da će uzeti troje jagnjad uz obećanje da će opet doći po još jednu turi i sve zajedno platiti. To je, prema procjeni vlasnika, bilo vrijedno 450 KM”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Drugi put kada je došao, prema prijavi oštećenog, odvezao je dvoje jagnjad i ovna, a vrijednost toga je oko 700 KM.

Vlasniku je obećao opet doći i platiti, ali se nije pojavio, a kada je nakon nekog vremena vidio da ne može naplatiti sitnu stoku, odlučio ga je prijaviti policiji.

“Policijskoj stanici Doboj 1, 20. januara 2021. godine, prijavljeno je da je određeno lice u dva navrata od oštećenog lica s područja grada Doboj odvezlo sitnu stoku uz obećanje da će naknadno platiti, što nije učinilo. Prema izjavi oštećenog lica pričinjena materijalna šteta iznosi oko 1.150 KM. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela prevara”, naveli su iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79