Meteorolozi zabrinuti: Dolazi monstruozni oblak, pad temperature 20 stepeni

Meteorolozi zabrinuti: Dolazi monstruozni oblak, pad temperature 20 stepeni


Meteorolozi u Njemačkoj najavili su pad temperature za 20 stepeni i očekuju da bi u nekim regionima mogle da padnu rekordne količine kiše.

“Moglo bi doći do velikih poplava u jugoistočnoj Njemačkoj i susjednoj Austriji i Češkoj. Ako bi se trenutni proračuni materijalizirali sve bi bilo pod vodom u velikim delovima južne Bavarske”, upozorio je meteorolog Ronald Porsške u izjavi za portal Wetter.net.

Meteorolog Alban Burster takođe je zabrinut zbog proračuna koje su meteorolozi izrađivali u ponedjeljak.

“Nadajmo se da se neće ostvariti aktuelna predviđanja. U suprotnom više nećemo govoriti o dolini Ar nego o jugoistočnom milenijskom potopu”, rekao je Burster.

Još jedan meteorolog predviđa mogućnost katastrofe.

“Nad sjevernom Italijom se stvara olujni superćelijski oblak koji će se tokom vikenda pomaći prema Balkanu i pridružiti drugoj ćeliji iznad istočne Evrope. Doslovno upija vodu i proizvodi ernormne količine kiše. U dijelovima istočne Austrije, Češke, Slovačke i Poljske mogu se očekivati poplave, koje se lokalno mogu pretvoriti i katastrofu”, rekao je meteorolog Aleksander Kenig.

Meteorolog Dominik Jung izjavio je da bi u Alpima moglo pasti dva do tri metra snijega.

“Očekuje nas izuzetno nasilna promjena vremena kakva se rijetko viđa. Do vikenda bi u Alpima moglo pasti dva do tri metra svježeg snijega. Dijelovima Evrope prijeti velika opasnost od poplava“, upozorio je n,emački Jung za Merkur.de.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija