Metju Fild: Britanska predanost BiH nikada nije bila jača!

Fild se oglasio nakon sjednice Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj je izvještaj podnio Kristijan Šmit, visoki predstavnik u našoj zemlji.

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Metju Fild (Matthew Field) oglasio se putem svog Twitter profila nakon jučerašnje sjednice Vijeća sigurnosti UN-a.

– Britanska predanost Bosni i Hercegovini jača je nego ikad – poručio je Fild.

Podsjetimo, nakon što je visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) predstavio izvještaj, riječ su dobili ambasadori zemalja članica. Na samom početku obraćanja ambasadorica Velike Britanije Dejm Barbara Dženet Vudvard (Dame Barbara Janet Woodward) istakla je važnost prisustvovanja Šmita na sjednici, te se zahvalila članu Predsjedništva Džaferoviću što je također došao.

– Njegov izvještaj opet je blijeda slika stanja u zemlji. Politička nestabilnost se nastavlja na mnogim nivoima. Prijetnje Dodika da će uspostaviti vojsku RS i da će se povući iz državnih institucija izazivaju opasan konflikt. Ovo poništava 26 godina napornog rada na miru i progresu. UK pozdravlja misiju EUFOR-a kako bi građani vidjeli podršku.

Nedavno smo iskoristili naše sankcije kako bi poslali jasnu poruku onima koji prijete budućnosti zemlje. Podržavamo ulogu visokog predstavnika kao i njegovu upotrebu ovlasti što je nedavno i učinio. Politika podjele i mržnje su opasna distrakcija od ključnih problema u BiH. Svim snagama se trebamo fokusirati na zajednički rad. Izbori u oktobru koji se moraju održati nude bolju budućnost svima u BiH – istakla je ambasadorica Velike Britanije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79