Mićić nije primijetio Aleksića koji je ležao u desnoj saobraćajnoj traci

Okružni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Dalibora Mićića (42) jer je je u Zvorniku pijan usmrtio pješaka Aleksandra Aleksića (43), koji je ležao na magistralnom putu.

Prema optužnici koju je podiglo Okružno tužilaštvo u Bijeljini, nesreća se dogodila 15. novembra 2017, na raskrsnici magistralnog puta i Ulici patrijarha Pavla u Zvorniku.

– Nesreća se dogodila oko 17 sati, a Mićić se automobilom “mitsubishi” kretao iz pravca Bijeljine. On je u tom trenutku imao 1,73 promila alkohola u krvi, što odgovara stadiju srednjeg pijanstva. Usljed toga njegova sposobnost za upravljanje vozilom je bila isključena – navedeno je u optužnici.

I pored toga što je bio pijan, vozio je automobil brzinom od 41 kilometar na sat i nije brzinu prilagodio vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama u trenutnim saobraćajnim uslovima. Zbog toga nije na vrijeme primjetio Aleksića koji je ležao u desnoj saobraćajnoj traci, gledano u pravcu kretanja vozila.

– Mićić je zatim automobilom udario Aleksića, a potom ga vozilom gurao 10,7 metara do trenutka kada se zaustavio. On je imao mogućnost da Aleksića na kolovozu uoči sa razdaljine od minimalno 80 metara i pravovremenim kočenjem da izbjegne udar u njega – precizirano je u optužnici.

Od udarca automobilom Aleksić je zadobio teške i po život opasne povrede usljed kojih je preminuo.

– Obdukcijom je utvrđeno da je njegova smrt nasilna i da je nastupila usljed iskrvarenja u mozgu i prekida kičmene moždine – piše u optužnici.

Nakon što se saznalo za ovu nesreću najveću misteriju u Zvorniku predstavljalo je to kako se Aleksić našao na putu. Neki su tvrdili da postoji mogućnost da je on pao sa zida koji se nalazi pored puta, nakon čega je vozilo naletjelo na njega. Također, tada je bilo rečeno i da će se provjeriti da ga možda neko nije gurnuo na put.

Nakon nesreće nikom nije bilo jasno kako se Aleksandar Aleksić nalazio na putu, zbog čega su pregledane i nadzorne kamere na semaforima.

– Na osnovu tih snimaka utvrđeno je da je Aleksić već ležao na putu kada je došlo do kontakta između njega i automobila – rekao je tada izvor blizak istrazi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79