Migrant koji je potegao pištolj na policajku u ćeliji krio 1.700 KM

Migrant iz Alžira Adel Gebror koji je u Klašnicama kod Laktaša u junu ove godine potegao pištolj na policajku u ćeliji za zadržavanje Okružnog tužilaštva Banjaluka uspio je sakriti 1.700 maraka, koje su pronađene tek 1. oktobra u pretresu, potvrđeno je iz pomenutog tužilaštva.

“Osumnjičeni Adel Gebror dok je boravio u pritvorskoj jedinici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka 18. na 19. juni 2020.godine, sakrio je novac ispod fiksnog drvenog kreveta na način da je nekoliko novčanica u apoenima od 50 i 100 KM urolao i ubacivao ih u mali otvor, odnosno rupu na spoju između kreveta i zida”, kažu iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Naime, nakon što je premješten iz ove ćelije migrant je svom advokatu kazao za skriveni novac, a ovaj je to prenio tužiocu.

“Po zaprimljenoj informaciji Tužilaštvo je u prisustvu branioca optuženog Gebrora, ovlaštenog prevodioca i policijskih službenika MUP-a Republike Srpske zakazalo i obavilo uviđaj 1. oktobra i nakon demontiranja drvenog kreveta pronađen je novac u ukupnom iznosu od 1.700 maraka”, kažu u pisanom odgovoru na upit “Avaza”.

Okružno javno tužilaštvo je novac deponovalo u Osnovni sud u Banjaluci i saglasilo se da se novac vrati optuženom.

Podsjećatimo, da je nakon što je pištoljem zaprijetio policajki koja je ispalila hitac u samoodbrani nastala prava drama te potjera. Pripadnici Žandarmerije i Specijalne antiteristička jedinica (SAJ), te policajci PU Banjaluka tragali su za grupom od pet migranata, a korišten je i policijski helikopter.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79